Spence Charles
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Rożnowice
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Spence Charles
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(249)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Ławnicki Lucjan
(221)
Goliński Zbigniew
(201)
Popławska Anna (literatura)
(200)
Roberts Nora (1950- )
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(184)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(182)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(172)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(163)
Jachowicz Stanisław
(159)
Fabianowska Małgorzata
(156)
Rzehak Wojciech
(143)
Steel Danielle (1948- )
(142)
Zimnicka Iwona (1963- )
(140)
Prus Bolesław (1847-1912)
(139)
Zarawska Patrycja (1970- )
(139)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(128)
Ludwikowska Jolanta
(125)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(121)
Drewnowski Jacek (1974- )
(121)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(119)
Zarawska Patrycja
(118)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(114)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(114)
Mazan Maciejka
(111)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(110)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(109)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(108)
Liebert Jerzy
(105)
Siudak Jacek
(105)
Spirydowicz Ewa
(104)
Marciniakówna Anna
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(101)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Masterton Graham (1946- )
(97)
Coben Harlan (1962- )
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Szulc Andrzej
(94)
Kraśko Jan (1954- )
(93)
Shakespeare William (1564-1616)
(93)
Głowińska Anita
(91)
King Stephen (1947- )
(91)
Mróz Remigiusz (1987- )
(91)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Webb Holly
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(89)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(89)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Clark Brenda
(80)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(79)
Sekuła Elżbieta
(79)
Sandemo Margit (1924- ). Saga o ludziach lodu
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(77)
Siewior-Kuś Alina
(77)
Chmielewska Joanna (1932- )
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Polkowski Andrzej
(74)
Supeł Barbara
(73)
Szal Marek
(73)
Conrad Joseph (1857-1924)
(72)
Gawryluk Barbara (1957- )
(72)
Kornhauser Julian
(72)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(72)
Grabowski Andrzej (1947- )
(71)
Lem Stanisław (1921-2006)
(71)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(71)
Włodarczyk Barbara (nauczycielka)
(71)
Nowak Ewa (1966- )
(70)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Jedzenie (czynność)
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Psychologia
(1)
Zmysły
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
Psychologia
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "Gastrophysics" 2017.
Gastrofizyka to nowa dziedzina wiedzy zapoczątkowana przez profesora Charlesa Spence’a, łącząca psychologię, neuronaukę i projektowanie. Opierając się na dwóch dekadach badań poświęconych niezwykłym związkom łączącym nasze zmysły, Spence pokazuje, jak doświadczyć nowych doznań kulinarnych. Jak najpełniej wykorzystać każdy posiłek, skupiając się nie na tym, co jemy, ale przede wszystkim na tym, o czym wtedy myślimy. W swojej książce Spence opisuje każdy zmysł i posiłek, aby przedstawić dziesiątki czynników „spoza talerza” wpływających na doznania towarzyszące jedzeniu: ciężar sztućców, umieszczenie talerza, muzyka w tle i wiele innych. Pokazuje również, jak firmy spożywcze i najlepsze restauracje na świecie wykorzystują nowoczesne technologie i jak to prawdopodobnie wpłynie na nasze jedzenie w przyszłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Rożnowice
Brak informacji o dostępności: sygn. 64/Wyp. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej